Hjärtekatten

Detta hittar du på Hjärtekattens hemsida
Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

Om de behöver hjälp med att virka katter så ska jag hjälp dom!!
Kan du virka? Hjälp då till!!


Girls

Idag har jag målat lite tjejer, jag brukar inte rita hela kroppar men det är väldigt roligt. Min senaste upptäckt är att få inspiration av modetidningar och bloggar. Andra har gjort det i en evighet, men jag e lite efter som vanligt..men bättre sent än aldrig brukar man väl säga??  =D
Skuggorna som är på bilden är från mitt skitiga fönster men jag tyckte att de kändes lite mer levande med lite skuggprickar på fotona. =)
...
Sitter och lyssnar på P3 och hör på Musikhjälpen återträffen. Jag skickade in pengar till de i vintras. Gjorde ni det oxå? Tycker att musikhjälpen är ett underbart program med mycket hjärta och mänsklighet i. Jag hoppas att detta program fortsätter i många år till!
...
Ska sätta mig rita lite till tror jag!
Är inne i ett härligt flöde, sen så måste jag funderar ut ett bra motiv till veckans fotosöndag med tema turkos.
...
Ha en bra dag!
MIAN

Pennorna är tillbaka från semestern

Godmorgon!
Igår plockade jag fram pennorna som har haft semester ett antal veckor. Men idag tänkte jag sätta mig ner och låta pennorna rita så de börjar glöda!
Ska man kanske gå ut och sätta sig ute och rita i solen? Det gäller utnyttja det finna vädret nu när det e här.
...
Jag hoppas ni får en bra dag!
MIAN

Ligger precis framför näsan!

'
Fast att jag lever i en kuststad så tänker jag inte på Malmö som en kuststad utan bara som en storstad. Det är konstigt att jag inte ser vad jag har framför näsan varje dag jag e hemma. Jag bor i centrala Malmö så jag ser inte vattnet, men kusten är inte längre bort än 3km.
Men idag så har jag varit och vandrat längst västra hamnen och Ribban. Jag borde göra det oftare, spec när det finns så härliga saker man kan titta på och ta kort på!
...
Nu så ska jag ta fram lite pennor och pennor. Det är ett tag sen sist!
Jag hoppas ni haft en bra dag!!
Mian

En rund avspegling...

Foto temat denna vecka i FOTOSÖNDAG var RUND. Detta blev mitt bidrag!
Nike fick bli modell i Duetten i tisdags, älskar verkligen denna bilden! En rund avspegling av mitt hjärta!
...
Jag hoppas ni har haft en underbar påskhelg!!!
MIAN

Vår lilla pärla

Uppe i Torpet så har vi en liten pärla. Hon e tyvärr inte i sina glansdagar. Men jag kan lova att hon kommer bli det!
Vår lilla Volvo Duett är en av de saker vi alla drömmer om att få ha som vår Torpet bil som man tar när man ska ner till byn och handla mjölk eller åka på söndagstur i vår sköna natur i Skåne.
...
Idag så har jag haft krig med målarpenslarna och rollern igen. Torpets kök fick sig en liten ansiktslyftning medan grabbarna la nytt golv i hela stugan.
Hela stugan har nu genomgått en omgång med penslar, roller och kärlek. Det saknas bara lite lister och fog för det ska vara klart.
...
Ha en bra kväll!
Mian

Skatter att finna

God kväll!
Idag så har jag det varit mycket målartvätt, maskeringstejp och målande idag. Så något pysslande har det inte blivit utan det har blivit en helt nytt torp! Eller ja, det har det ju inte blivit utan känslan av det är där. =) Lite färg gör så mycket. Koppen på bilden kommer från Torpet. Jag bara älskar att vara där uppe, det finn skatter där uppe som bara väntar på att upptäckas.
Solen har varit helt underbar idag. Denna bild är tagen kl 07.40 och solen bländade ordentligt när jag satt på tåget mot Lund!
Jag hoppas att ni haft en bra dag!!!
MIAN

Fotosöndag tema "smal"

Jag tänkte tipsa er som är foto intresserade om en sida där alla kunskapsnivåer är välkomna. Fotosöndag har ett tema varje vecka, man får bestämma själv om man vill vara med varje vecka eller om man gör det sporadiskt.
Dagens tema är "smal".
Själv tyckte jag inte att det var något lätt tema, jag har grubblat hela veckan. Tillsist blev det detta foto
Jag hoppas att alla som drömmer om att utveckla sitt foto intresse tar den kamera ni har till hands och går ut och förverkligar er dröm, precis med det ni har här och nu!
Ha en bra söndag!

Presenten som öppnades igår

Godmorgon!!
Igår så fick fina Jessica sin väska jag sytt till henne. Jag virkade även ett litet "fuldjur" som jag fäste på väskan. Den kan även användas som nyckelring.
...
Det är härligt att känna att en person verkligen uppskattar något man har gjort!
Hon skrev denna kommentaren igår:
..
jessica om Idag e ingen vanlig dag för det är:
Jag kan bara säga att jag älskar den! Den är numera min favorit som kommer följa varenda steg jag tar :) Tusen tack!

...
Jag hoppas ni får en bra dag!
Mian

Idag e ingen vanlig dag för det är

Helt slut i huvud, rygg och ögon. I några dagar så har jag suttit och pysslat med en present till min sambos kusin som fyller år idag!
Jag kan tyvärr inte avslöja vad det är än för det är kalas i morgon. Men jag lovar att bilder kommer.
Ha en bra helg

Tant Lindblad sitter i tankar

Det har varit väldigt tyst här inne. Jag har tyvärr varit lite krasslig men nu är jag tillbaka på banan.
Jag har en liten fråga till er som tittar in här, vad behöver jag göra för att:
  1. sprida min sida?
  2. förbättra min sida?
  3. få er att vilka skriva en liten kommentar när ni varit här inne?
  4. Vad skulle ni vilja att jag skrev om?
Jag började fundera på om jag gjorde fel med min utlottning?! Bara att gissa borde vara bra nog för att få vara med i utlottningen...eller?! Alla kanske inte har en blogg. Vad tycker ni??
...
Nu ska jag sätta mig och rita ett virkmönster. Mitt första, det ska bli spännande. Ni får se i morgon vad det blir =)
Ha en bra dag!!
Mian

Vad tror ni detta ska bli??

Jag hittade ett nytt virkmönster igår. Jag gjorde så klart inte som det stod fullt ut. Jag måste ju ändra lite på det... jag är nog som de kockar som aldrig kan följa ett recept fullt ut utan måste mixtra med det lite... Men frågan är vad tror ni det kommer bli??
Jag tänkte köra en liten utlottning bland er som gissar på vad det kommer bli, priset är detta jag virkar på. Det ni behöver göra är att länka till detta inlägg på er blogg och sen skriva en kommentar om vad ni tror det blir i min kommentars ruta.  Sista dagen för gissning är den 13April
Glasklart??...bra! =)
...
Den som vinner kommer få tycka till om lite detaljer så den blir lite personlig....
Liknande kommer sen dyka upp i Tant Lindblads handelsbod sen när den öppnar!
...
Ha en bra dag!!
Mian

Kuddar x 2

I måndags så tog jag fram min lilla symaskin. Jag hittade 2 tyger som jag blev helt förälskad i för ett tag sen. Det är 2 olika typer av tyger men de gör mig glada.
Vad tycker ni att tygen passar till??
Jag hoppas ni får en bra dag!
Mian

Doppresent

God morgon!
I lördags så döptes en av mina bästa vänners lilla dotter. Vad kan man då ge en liten flicka? Jag ville att det skulle kunna vara något som hon kunde använda nu, något som kunde ge henne trygghet och en mysig sak att kunna bevara (om den inte är så sliten så den är i bitar) tills hon blir äldre.
Så jag sydde denna snuttefilt.
....
Jag har en filt som min mamma sydde till mig när jag var liten, den betyder fortfarande enormt mycket för mig. Jag hade den till mina dockor när jag var liten och nu som vuxen har jag haft den på kökssoffan och i soffan. Nu menar jag inte att denna någonsin kan ersätta något som ens mamma eller pappa har gjort, utan detta symboliserar min kärlek till denna lilla fina varelse.
...
Idag så är jag tvätterska här hemma och har precis zickzackat kanterna på 2 nya tyger som sak in i maskinen oxå. Det kommer bli lite kuddfodral och kanske grytlappar. Vi får se vad jag får för mig att göra!
...
Ha en bra dag!
Mian

RSS 2.0