Oformad form

Torsdag morgon och jag funderar just nu mycket på vinklar, former och ljus. Vad ser vi? Vad upplever vi? Vad tar vi till oss? Varför tilltallar vissa saker oss och andra inte?!
Ljus tilltalar mig medan andra tilltalas av mörker. Vad tilltalar dig i färg och form?!

A3 skor

God middag!
Idag bjuder jag på mina första försök på att rita skor och även en kille. Skor var oerhört roligt att rita, så det kommer det bli mer utav.
Jag var och köpte nya block i söndags A3 storlek. Det har blivit en ny favorit att rita i.
Ha en bra tisdag!
Mian

Wirrepinne

Igår så satt jag och lekte framför datorn. Mammas och pappas kompis fyller år och ville ge han ett kort. Mycket mer personligt blir det nog inte =) ett kort på sig själv plus något man tycker om!
I morgon ska jag se om jag kan hinna rita lite innan jag börjar jobba.
Nu ska jag krypa till sängs i alla fall.
Ha en bra lördagkväll!
Mian

En liten stänkare

Det har blivit lite mer ritande idag. En liten whisky flaska... jag hoppas ni får en härlig fredag!
Miian

Dripp dropp dripp dropp

Här nere i Lund-Malmö är det regn. Den sköna vårsolen som vi haft den senaste veckan är helt borta.
Idag vill jag bara krypa upp i soffan och läsa en god bok.
Vad vill ni göra när det regnar??
Ha en bra dag!

Dagis konst

Igge igelkott
Klossbil
Väv"matta"
Gipsmask
Hej!
Jag frågade er vad ni skulle vilja att jag skulle skriva om, ett svar blev: Mitt första pyssel.
Bland det första pysselminne jag har är när jag sitter i min mosters kök en jul och hon lär mig och min kusin att brodera, jag var ca 4år. Vi fick röd aidaväv och vittråd i en trubbig nål. Jag kommer ihåg att jag brodera ett hus och jag har för mig att det blev ganska bra. Jag såg i alla fall att det var ett hus.=)
På bilderna här ovan ser ni mina kreationer från dagis. Under igelkotten står det det att jag har gjort den 85 dvs när jag var 4år. Det är oerhört roligt att ha årtalen på sakerna, man glömmer annars så snabbt när man har gjort det. Så ni mammor och pappor glöm inte att markera era barns konstverk! Det är ett roligt minne för er och era barn!
När jag letade efter mina dagis alster så hittade jag målningar och tryck jag gjorde under gymnasiet oxå. Det får bli nog bli ett annat inlägg. Är ni intresserade av det?!
Jag hoppas ni har haft en bra dag i solen!
Mian

Tut-tut en ko kommer körandes

Idag så fyller min mammas personliga assistent år. Hon bor på en gård med kossor och hennes stora intresse är naturmedicin och är helt betagen av hur Aloevera kan hjälpa människan. Där av en körande ko med en Aloevera växt bredvid sig.
Jag hoppas att alla får en bra dag!
Mian

Kärlekspar

God morgon!
När jag och Eddie (hunden) var ute på morgonrunda i underbara morgonsolen så såg jag ett par kärleksduvor. Min kropp blev bara så där sprittandes glad och hela kroppen blev fylld av kärlek!
En morgon kan nog inte bli bättre än detta.
Jag hoppas att alla får en bra dag!
Mian

Vad sa du???

Min kära sambo är 26år och hans nya favvis program är Dr Mugg. Hans nya uttryck för något bra är kalsongbiff.
Vad är erat favorit uttryck?!

Vad är ni nyfikna på?

Hej!
Jag hoppas att er helg har varit bra!
I fredags så hade vi vår första grillkväll hemma hos mamma och pappa. Helt underbart, nu vill jag bara ha sommar så vi kan ha våra grillkvällar 3-4ggr i veckan som vi brukar ha.
På Tant Lindblads Facebook sida så frågade jag om det var något speciellt jag skulle skriva ett inlägg om denna veckan. Ni som läser här, är det något ni är nyfikna över??
Ha en bra måndagskväll!!
Mian

Minnenas bok

Jag skrev någon rad för någon vecka sen om att få vara med i barns uppväxt genom illustrationer i böcker.
Denna Barnviseboken har varit del av min uppväxt. Min mamma sjöng mycket för mig när jag var riktigt liten och när jag blev äldre så sjöng vi mycket ihop medan mamma spelade piano.
Nu när Pyttarna kommit in i våra liv så har många av dessa visor kommit till liv igen i mitt huvud. Jag kommer inte ihåg alla texter eller melodier utan lite bitar ut varje visa. Sist de små var på besök hos mamma och pappa så fick jag för mig att gå och titta om "vår" sångbok fortfarande fanns i bokhyllan, det gjorde den.
Dessa illustrationer har etsat sig fast på min näthinna, jag tycker de e helt underbara. Illustratören är Ulla Urkio.
Mamma har skrivit på insidan av pärmen några visor som vi brukade sjunga. Helt underbara minnen! Jag blir helt varm i kroppen när jag ser det handskrivna.
Om jag någonsin får barn, då ska jag lära mig spela gitarr så jag kan sitta och spela och sjunga för och med mina barn. Jag vill att mina barn också ska få chansen att minnas deras barndom med sång och glädje, precis som jag gör nu.
Jag hoppas ni får en skön fredag och en härlig helg!!
Mian

3.00mm

God morgon!
Igår när jag åkte tåg och tog upp min nya vän "virknål 3.00mm" och svarta garnet för att börja virka så fick jag många blickar. Några blickar granskade mig nerifrån och upp andra hade frågande ögon och ett litet snett leende.
Det verkar inte vara så vanligt med unga tanter som har med sig virknålar som bästa vänner i väskan.
Det är även lite roligt när damer i betydligt äldre ålder än mig sitter och stickar eller virkar och ser att jag oxå gör det. Då får man ofta ett leende och en blick och även ibland en nick som säger "vi e förenade" fast då i en hemlig tyst gemenskap.
Jag hoppas alla får en bra dag!
Mian

Nu kan ni även följa Tant Lindblad via bloglovin

Ni får mer än gärna följa bloggen genom bloglovin.
Jag har lagt en ikon i menyn som ni kan trycka på för börja följa bloggen där igenom.
Mian

Fröken Annie vill säga hej

God kväll!!
Idag så har jag mumsat på frysta jordgubbar och en ny liten fröken har gjorts. Som ni ser så heter denna fröken Annie. Detta namn är efter min kära katt som fick bli en ängel sommaren 2009.
Jag glömde skriva att namnet Majken kommer ifrån Matilda Salméns söta lilla dotter. Matilda är annars en stor förebild för mig. Titta in på hennes blogg så förstår ni varför! Helt underbara figurer hon ritar till barnböcker!
Jag hoppas ni haft en bra dag!
Mian

Får jag presentera....

Jag vet inte riktigt om jag kan kalla det "fuldjur"...utan Majken som jag döpt henne till är faktiskt väldigt söt.
Det finns lite fler bilder på "Majken" på min hemsida under "garn nål och symaskin".
Vad tycker ni om Majken??
Mian

Bakom skuggan

God morgon!
Hela morgonen har det kliat i fingrarna. Det var bara att plocka fram pennorna och blocket.
Hela min kropp är helt lugn nu. Inombords är det inga rakblad som snurrar runt och river upp all oro för mina gamla kunder i min gamla företag. Jag vet att alla kunder blir väl omhändertagna av Vi tre och trädgård . Duktiga tjejer och om ni bor i Lund-Malmö trakten och behöver lite råd till er trädgård så ta gärna kontakt med dessa tjejer!
Nu väntar jag på att klockan ska bli så  mycket så jag kan åka iväg till Svågetorp på inköpsrunda för mina nya projekt jag har! =) Det känns helt underbart att ha kreativiteten flödande igen....det känns som jag svävar på mentala moln som är rosa och fluffiga! Det var längesen jag var så här lycklig!
Ha en underbar dag!!
Mian

Lördags gott

God kväll!
Idag så har det inte varit någon kreativ dag. Jag har varit på tränar utbildning hela dagen och kom inte hem förrän vid kl 18.00.
Nu så ska jag och sambon (med hunden emellan oss) avnjuta en god middag och lite rött vin. Det gäller att fånga helgen när den e här, annars springer den ifrån oss!!
Jag hoppas att ni får en trevlig lördagskväll!
Och så väntar jag mig tidnings rubriker som "FEL LÅT VANN" !
MIAN

Drömmarnas drömJag som alla andra har drömmar. En stor dröm jag har är att få illustrera en barnbok någon gång.
Igår när Pyttarna och Pillan var på besök så letade jag upp sångboken mamma och jag hade när jag var liten. En helt underbar sångbok med jätte fina illustrationer som jag fortfarande kommer ihåg väldigt starkt.
Tänk att få vara en del i ett barns liv genom bladen på en bok. Att få barnen att skratta, peka och undra vad de knasiga figurerna håller på med.

Jag har många drömmar gällande Tant Lindblads utveckling men de drömmarna tar vi en annan dag!

Men jag är nyfiken på era drömmar! Sätt inga begränsningar utan dröm era bästa drömmar!!!!

Ha en jätte bra fredag!!

Mian

Brumm-brumm-bil
Mammas nyckelring e klar. En liten brumm-brumm-bil blev det.
Nu ska jag gå och koka kaffe och te för vi väntar fint besök av min ny adopterade syster och hennes underbara tvillingar

Mian

NyckelringGod morgon!
Vad kul att det är en del som har hittat in här! Ni får mer än gärna lämna ett litet avtryck efter er =) Jag blir alltid nyfiken på vem det är som tittar in hos mig.

Om ni inte har hittat min hemsida så kan ni trycka på Tant Lindblad uppe i menyn så kommer det leda er in där. Sidan är fortfarande i utveckling så jag hade gärna velat ha en liten kommentar på vad som e bra, vad ni tycker jag ska ändra på eller för den delen tänka på.

Det är så här för er som inte känner mig att jag jobbar som personligassistent till min mamma som har drabbats av MS och där av kommer vissa dagar vara lugnare här. Jag ska försöka hinna skriva något inlägg, men det är inte säkert att jag kommer hinna. Jag hoppas att ni har överseende med det och tittar in här i alla fall.

Idag jobbar jag hos/med mamma men jag tänkte sätta mig ner och pyssla i alla fall.  Idag ska det bli en nyckelring till mammas bilnycklar som har en benägenhet att gömma sig. Varför är det alltid nycklar, glasögon och mobiler som försvinner i röran?! Eller e det bara i denna familj det sker?!

Vad ska ni hitta på idag?! Någon som ska unna sig lite vardags lyx??

Jag hoppas ni får en bra dag!!!

Mian

Välkommen

VÄLKOMNA TILL TANT LINDBLAD och min hemsida med blogg!

Som ni ser så är jag precis i startgroparna med mitt nya projekt. Vad är mitt nya projekt då? Jo, det e att lägga mer tid på mitt pyssel som jag älskar.

Jag kallar mitt projekt för Tant Lindblad och mitt mål är att skapa precis det jag känner för.
Med tiden så tar jag gärna in lite beställningar men till en början så är tanken att jag bara ska komma igång och pyssla och skapa det som jag får för mig.

De saker som hamnar i Tant Lindblads Handelsbod är till salu och det finns bara ett en litet antal av varje. Jag kommer inte massproducera något för det tar död på glädjen att skapa det unika speciella som är det roliga med skapande.

Efterhand kommer jag berätta mer om Tant Lindblad och mina tankar och idéer.

Då var det dax att slå upp hattlådan med pyssel i. Jag är så sugen på att sparka igång min kreativitet. Det första jag tänkte ge mig på är "fuldjur". Vet ni vad jag menar med fuldjur??
Jag hoppas ni kommer titta in här ofta!
Ha en bra dag!

RSS 2.0